Miami Heat is momenteel te onregelmatig

Basketbal | Miami Heat is dit seizoen verre van indrukwekkend geweest in de NBA, of althans toch te weinig. Coach Erik Spoelstra wordt geconfronteerd met veel geblesseerde spelers, maar dat mag geen excuus zijn voor een club als de Heat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Miami Heat heeft 11 wedstrijden gewonnen maar vooral 14 keer verloren. Dat is de balans na meer dan een maand competitie in de NBA. Wat nog verontrustender is, is het niveau van het spel van de ploeg uit Florida, die zowel tot het beste als tot het slechtste in staat is. Het is nog te vroeg om aan de alarmbel te trekken voor deze titelkandidaat, maar ze zullen toch moeten reageren als ze weer op het goede spoor willen komen.

Te mooi

De laatste twee nederlagen legden alle moeilijkheden bloot waar Miami dit seizoen mee geconfronteerd wordt. Memphis, in een "back-to-back" en zonder de titularissen Ja Morant, Desmond Bane en Jaren Jackson Jr., wist eerder deze week te winnen van de Heat dat bijna op volle sterkte was. De spelers van coach Erik Spoelstra konden die nederlaag een paar dagen later rechtzetten in de thuiswedstrijd tegen Detroit.

De Pistons, die voorafgaand aan de wedstrijd het slechtste team in de Eastern Conference waren en die het zonder hun beste speler Cade Cunningham moesten doen, wisten in FTX Arena met 96-116 te winnen. "Ik heb het gevoel dat we ons te mooi zijn gaan voelen", zei Tyler Herro, een van de betere spelers bij Miami Heat. Het is een gevoel dat waarschijnlijk voortkomt uit de dubbele overwinning tegen de Celtics vlak daarvoor, een van hun betere prestaties in de League.

Veranderingen op komst?

In de NBA weten we dat gewoonten en de samenhang van een groep het verschil kunnen maken. De Heat hebben hun startende vijf dit seizoen al acht keer gewijzigd, maar dat is op zich niet buitengewoon, vooral omdat de ploeg van Erik Spoelstra in het verleden soortgelijke problemen al heeft gehad. Maar voor Bam Adebayo is het een probleem waar rekening mee moet gehouden worden. "Alle die veranderingen van de vijf starters. Het is moeilijk voor veel jongens om van starter naar invaller te gaan, van invaller naar starter... 30 minuten of vijf minuten spelen, ze doen hun best."

In staat tot het beste zoals tegen Boston en dan tot het slechtste een paar dagen later: Miami zit duidelijk met een probleem dat het moet aanpakken. We weten dat Pat Riley, voorzitter van de franchise en de staf, niet bang is om risico's te nemen. Met het naderen van de deadline van 15 december, vanaf wanneer free agents die deze zomer getekend of bijgetekend hebben uitgewisseld kunnen worden, zou er snel veranderingen kunnen komen in Florida.

Het NBA-schema van dit weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 10 december

Zondag 11 december

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Nog meer NBA-nieuws?

- LA Lakers staat voor stevige roadtrip en uur van de waarheid
- Denver Nuggets nog steeds op zoek naar de juiste formule voor confrontatie met Dallas 
- Krijgt Jaren Jackson Jr. eindelijk terug zijn kans bij de Grizzlies?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top