‘Bake Off Vlaanderen’ aflevering 4: een kip in de ren of aan het spit

Films | Zeven bakkers strijden nog om dit jaar tot de beste (amateur)bakker van Vlaanderen gekroond te worden in ‘Bake Off Vlaanderen’. Deze week was het thema natuur, wat zich vertaalde in broden vol groenten en botercrème met wespen. Wekelijks kiezen we er het beste baksel en de grootste bakzonde uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Macarons zijn voor veel bakkers een stevige uitdaging, want die kleine schijfjes hebben de neiging om te barsten zodra de oven één graad te warm of te koud staat. Nog moeilijker wordt het als je grote macarons wil maken om die tot een taart samen te stellen. De eerste opdracht was dus niet eenvoudig: een macarontaart met minstens drie lagen.

De jonge Axl had in de week voor de opnames geoefend tot de macarons er langs zijn oren uit kwamen, en toch was het het nog maar één keer gelukt om een geslaagde taart te maken. Oefening baart kunst, zo blijkt, want zijn macarons waren nagenoeg perfect. Vergeleken met sommige andere baksels die meer leken op puzzels van macaronscherven of lagen tekort kwamen, was het een pareltje. Axl verdient de titel van het beste baksel van de aflevering.

Broodkuikens

De blinde bakproef wordt naar ons gevoel steeds moeilijker. Vroeger kregen kandidaten de opdracht om pakweg een croissant of eclair te maken om hun basiskennis te testen, in de jongste aflevering moesten ze kembang goyang maken. “Wat is dat in godsnaam”, horen we elke lezer die niet vertrouwd is met de Indonesische keuken vragen. Die vraag weerklonk ook in de baktent, waar de bakkers helemaal aan hun lot waren overgelaten. Niet alle creaties waren even geslaagd, maar ere wie ere toekomt: iedereen presenteerde iets aan de jury en wat ons betreft is dat een hele verwezenlijking. Nee, deze keer komt de grootste bakzonde niet uit deze proef.

Met pijn in ons hart moeten we zeggen dat de grootste bakzonde van deze week van Sophie kwam. Ze legde allesbehalve een foutloos parcours af en had dus wel wat goed te maken met haar spektakelstuk. Ze besloot haar eigen kippenren na te maken, maar een groot succes werd dat niet. De smaken waren te licht en het deeg was niet genoeg gerezen. De jury was hard voor haar kuikentjes. Wat haar waarschijnlijk ook niet hielp, is dat Sylvia het nodig vond om te suggereren dat ze de huisdieren van Sophie liefst aan het spit zou rijgen boven een open vuur in haar tuin.

Sophie kon haar achterstand niet goedmaken en moest dus naar huis deze aflevering. Erik maakte dan weer het meeste indruk. Hij groeide volgens de jury het meest en kreeg dus de titel van beste bakker.

Bekijk ‘Bake off Vlaanderen’ op woensdag om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top