Portugal ontkent dreigementen van CR7 om Qatar te verlaten

Voetbal | De Portugese Voetbalfederatie ontkent de geruchten dat Cristiano Ronaldo ermee gedreigd zou hebben om de Portugese selectie op het WK in Qatar te verlaten, zo maakte de FPF bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De FPF benadrukt dat aanvoerder Cristiano Ronaldo er op geen enkel moment mee gedreigd heeft de ploeg te verlaten", zo klinkt het in de korte mededeling. "Cristiano Ronaldo heeft een unieke staat van verdienste voor het Portugese elftal en het land, en werkt daar nog elke dag aan verder."

De commotie ontstond toen CR7 plots vrede moest nemen met een stek op de bank bij de Portugezen in hun achtste finale tegen Zwitserland. Voor het eerst sinds 2008 stond hij zo niet in de basis bij een wedstrijd van Portugal op een groot toernooi. Ronaldo liet zijn onvrede ook duidelijk blijken en mocht pas na 73 minuten invallen. Daags nadien gaf hij verstek voor de hersteltraining.

Het land is intussen verdeeld in voor- en tegenstanders van de beslissing van bondscoach Fernando Santos. Ronaldo's zus vindt dat een dergelijke behandeling niet kan en riep haar broer op sociale media op naar huis te komen, wegens een gebrek aan respect.

In Qatar staan de Portugezen zaterdag in de kwartfinales tegenover toernooiverrassing Marokko, dat als winnaar uit de groep van de Rode Duivels kwam en in de achtste finales na strafschoppen voorbij schaduwfavoriet Spanje ging.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top