Kan Cristiano Ronaldo een probleem worden in de Portugese kleedkamer?

Voetbal | Fernando Santos, bondscoach van Portugal, zette Cristiano Ronaldo op de bank tegen Zwitserland. De kans is bijzonder groot dat CR7 ook tegen Marokko niet in de basis zal starten. De vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal zal dit uiteraard weer moeilijk kunnen verteren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cristiano Ronaldo is al bijna 20 jaar een vaste waarde op het wereldtoneel. De Portugese aanvaller domineerde bijna 15 jaar lang samen met Lionel Messi het voetbal, maar de neerwaartse spiraal is ingezet bij de ondertussen 37-jarige aanvaller. De negatieve verhalen stapelen zich steeds meer op.

Er was zijn vertrek bij Manchester United, waar hij na een vernietigend interview zichzelf onmogelijk maakte. Beide partijen gingen nadien in onderling overleg uit elkaar. Ronaldo trok met twijfels naar het WK, waar hij aanvankelijk nog in de basis startte. Ondertussen verzeilde hij ook daar op de bank.

Vervanger maakt indruk

Ronaldo zat in de achtste finales op de bank tegen Zwitserland en alle fotografen lonkten naar bankzitter Ronaldo. Ondertussen al een iconisch beeld. Volgens Portugese media werd de ervaren aanvaller, die al 118 keer scoorde voor Portugal, naar de bank verwezen omdat hij tijdens zijn wissel tegen Zuid-Korea zijn ongenoegen liet merken aan Santos. Tegen Zwitserland moest hij dus op de bank plaatsnemen en tot overmaat van ramp, voor Ronaldo, scoorde zijn vervanger Gonçalo Ramos drie keer tegen de Zwitsers.

Ronaldo lijkt daardoor op de bank te blijven zitten. Portugal speelde een bijzonder sterke wedstrijd en Santos heeft dus geen reden om te wisselen. De Portugese krant A Bola voerde een poll uit op zijn website en daaruit bleek dat maar liefst 70% hem op de bank wil. De clubloze aanvaller gaat zo mogelijk een einde tegemoet als de Spanjaard Raúl en de Fransman Thierry Henry. Toen zij na een prachtige carrière uit de ploeg verdwenen, ging het elftal beter draaien en leken bepaalde spelers bevrijd te voetballen.

Wereldtitel

De entourage van Ronaldo beschermt Cristiano uiteraard. Zij reageerden ondanks de 6-1-zege van hun land best giftig via allerhande kanalen. "Wat jammer dat ik niet negentig minuten heb kunnen genieten van de beste speler ter wereld. De mensen in het stadion hielden maar niet op met het scanderen van jouw naam. Ik hoop dat God en je dierbare vriend Fernando hand in hand doorgaan en ons nogmaals laten juichen”, schreef zijn vrouw Georgina Rodriguez op Instagram.

Volgens Record, een andere Portugese krant, zou Ronaldo overwogen hebben om de WK-selectie te verlaten. De Portugese voetbalbond ontkende dat verhaal meteen. Het zou ook vreemd zijn, aangezien hij met Portugal de enige prijs kan winnen die nog ontbreekt op zijn palmares: de wereldtitel. Voor dergelijke straffe prijs zal hij wel even zijn ego aan de kant willen zetten. Of niet?Portugal speelt op zaterdag 10 december zijn kwartfinale tegen Marokko, een wedstrijd die te volgen is vanaf 15u40 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top