Ex-partner van Barbara Gandolfi krijgt vijftien maanden cel voor winkeldiefstallen

Films | Een 48-jarige Oostendenaar is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot vijftien maanden effectieve gevangenisstraf en 1.200 euro boete voor twee winkeldiefstallen. De ex-partner van Barbara Gandolfi zou tijdens feiten in een Brico-winkel zelfs rake klappen uitgedeeld hebben.

Door Belga

Deel dit nieuws

Frédéric V. probeerde op 11 oktober 2019 bij Brico in Middelkerke om twee cirkelzaagbladen te stelen. Een winkeldetective zag echter hoe de beklaagde de buit in zijn jas onder zijn schouder verstopte. Bij het verlaten van de winkel wilde de winkeldetective tussenbeide komen, maar hij werd prompt geduwd en geslagen. Tijdens die schermutseling viel de buit op de grond. De beklaagde vluchtte vervolgens met zijn opvallend voertuig weg. Daarnaast zou hij op 23 juni 2021 bij MediaMarkt in Oostende een koffieapparaat buitgemaakt hebben.

Het openbaar ministerie wees op het uitgebreide strafblad van de zakenman, die sinds 1996 al 52 veroordelingen opliep. Samen met Barbara Gandolfi werd hij door het hof van beroep wel vrijgesproken voor de oplichting van Jean-Paul Belmondo, eveneens een ex-partner van Gandolfi. Door zijn strafblad is een straf met uitstel niet meer mogelijk. In die omstandigheden vorderde procureur Mike Vanneste vijftien maanden effectieve celstraf en 1.200 euro boete.

De verdediging pleitte dat V. in MediaMarkt meerdere toestellen had gekocht voor zijn horecazaken. Bij het afrekenen zou hij gewoon het koffieapparaat over het hoofd gezien hebben. Meester Dumont merkte op dat de bon nota bene gewoon op naam van de vennootschap van V. was opgemaakt. Ook de feiten bij Brico werden tevergeefs betwist. De beklaagde beweert dat hij zonder reden werd aangevallen door de winkeldetective. Volgens de verdediging zou V. enkel teruggeduwd hebben.

Ex-playmate en mediafiguur Barbara Gandolfi werd september 2018 in beroep vrijgesproken voor het oplichten van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. In eerste aanleg kreeg de Oostendse negen maanden cel met uitstel omdat ze haar ex-vriend 200.000 euro lichter gemaakt had. Maar in beroep werden zij en haar zakenpartner dus over de ganse lijn vrijgesproken.

Gandolfi had van 2008 tot 2012 een relatie met Belmondo. In die periode bleef ze samen met haar ex-vriend en zakenpartner Frédéric Vanderwilt enkele nachtclubs uitbaten. Jean-Paul Belmondo leende in 2009 in dat kader 200.000 euro aan zijn vriendin.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top