Evenepoel neemt Nationale Trofee voor Sportverdienste op 21 december in ontvangst

Wielersport | Tijdens een ceremonie in het stadhuis van Brussel mag Remco Evenepoel op woensdag 21 december in aanwezigheid van prinses Astrid zijn Nationale Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen, zo werd donderdag bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Evenepoel werd eind oktober verkozen tot winnaar van de 94e Nationale Trofee voor Sportverdienste, een prijs die een atleet slechts eenmaal kan winnen in zijn carrière. De Nationale Trofee voor Sportverdienste wordt sinds 1928 uitgereikt aan een atleet of sportploeg, die bijzonder goed presteerde in het voorbije jaar. Een jury, bestaande uit voormalige kampioenen, kiest elk jaar de winnaar. Evenepoel is de opvolger van marathonloper Bashir Abdi.

Na beraadslaging op het stadhuis van Brussel kwam Evenepoel niet verrassend als winnaar uit de bus. Evenepoel werd eerder al verkozen tot winnaar van de Kristallen Fiets, de Vélo d'Or en hij werd voor het eerst Flandrien van het Jaar. Later volgde nog de Vlaamse Reus en daarnaast is hij topfavoriet om Sportman van het Jaar te worden.

De 22-jarige renner van Quick-Step Alpha Vinyl bezorgde wielerminnend België een prachtige nazomer. Begin september won hij als eerste Belg in 44 jaar een grote ronde. Hij schreef de Vuelta op zijn naam. Evenepoel behield vervolgens de focus voor het WK in het Australische Wollongong. Na brons in de tijdrit volgde de ultieme kroon op het werk met de wereldtitel in de wegrit. In het voorjaar had hij met Luik-Bastenaken-Luik ook al een eerste monument op zijn naam geschreven en kroonde hij zich tot Belgisch kampioen tijdrijden. Tussendoor schreef hij ook de Clasica San Sebastian voor de tweede keer op zijn naam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top