Engeland twijfelt nog steeds aan doelman Jordan Pickford

Voetbal | Op het WK staan er vrijdag en zaterdag vier prachtig affiches op het programma. In de kwartfinales neemt Engeland het op tegen Frankrijk. Voor sommige Engelse fans en waarnemers is doelman Jordan Pickford de zwakke schakel in het team.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Engeland en Frankrijk kijken elkaar zaterdag om 20u in de ogen. Op papier is dit een duel waar we wel het nodige spektakel mogen verwachten, aangezien beide teams over bijzonder veel aanvallende kwaliteiten beschikken. Toch zal er ook een topland naar huis moeten gaan na de kwartfinales.

Beste seizoen

In het middelpunt van de belangstelling aan Engelse zijde staat Jordan Pickford, de doelman van Everton en de nationale ploeg. Over hem bestaan er toch verschillende meningen. De 28-jarige doelman is aan zijn beste seizoen uit zijn profbestaan bezig. The Athletic berekende dat hij dit seizoen al 60 reddingen verrichte, dat zijn er vier minder dan Brentford-keeper David Raya.

Op dit WK kende hij een goede partij tegen Senegal. Hij hield de netten schoon en zijn voetenspel was ook meer dan degelijk. Zo was zijn passingspercentage inzake korte en middellange passes met 100% perfect. Meer dan de helft van zijn lange passes kwamen ook aan, maar toch kreeg hij nog kritiek. “Hij liet de fans een aantal keren schrikken toen Senegal druk zette als hij de bal had”, schreef The Daily Mail.

Lof van Beckham

Pickford is met zijn 1m85 niet bepaald de grootste doelman op het WK. Het is opvallend dat de Engelse keepers steevast kritiek krijgen. Dat was in het verleden ook het geval bij Joe Hart, David James, Jack Butland en Paul Robinson.

Pickford kan tegen Frankrijk alle kritiek in de vergeethoek keepen. Ex-speler David Beckham neemt de druk alvast weg en zegt dat de selectie "in goede handen" is met de doelman. Tot op heden valt de keeper dus weinig te verwijten en hij hoopt verder te gaan op dat elan tegen Frankrijk.

Engeland speelt op zaterdag 10 december november zijn kwartfinale tegen Frankrijk, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u40 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top