Britse prins Harry wil 'uitbuiting' in media blootleggen

Films | Prins Harry (38) wil met zijn Netflix-documentaire onder meer de "uitbuiting en omkoping in de media" blootleggen. De hertog van Sussex noemt het in de donderdag verschenen eerste aflevering "zijn plicht".

Door Belga

Deel dit nieuws

In de serie, waarvan volgende week donderdag het vervolg online komt, praten de prins en zijn vrouw Meghan (41) over onder meer over de redenen voor hun stap terug binnen het Britse koningshuis. Een belangrijke motivatie is, zoals Harry al vaker heeft gezegd, de enorme media-aandacht.

Daar had de prins op jonge leeftijd al moeite mee, zegt hij in de serie 'Harry & Meghan'. "Ik werd door de paparazzi gedwongen om te lachen. Daar voelde ik me sinds het begin al ongemakkelijk bij", zegt hij. "Ik weet nog dat ik dacht: hoe kan ik ooit iemand vinden die bereid en in staat is om alle bagage te kunnen dragen die erbij hoort als je met mij samen bent?"

Om die reden hielden Harry en Meghan hun relatie zo lang mogelijk privé. "Ik dacht: de enige manier om ervoor te zorgen dat dit standhoudt, is het zo lang mogelijk geheimhouden."

Toen uiteindelijk het nieuws over hun relatie naar buiten kwam, hadden de twee veel last van de roddelpers. "Ik had het gevoel dat ik mijn gezin moest beschermen, zeker na wat er was gebeurd met mijn moeder", zegt Harry, doelend op het auto-ongeluk waarbij prinses Diana in 1997 bij een achtervolging door paparazzi om het leven kwam. Hij heeft grote schrik gehad dat de geschiedenis zich zou herhalen, zei hij.

De Britse koninklijke familie wilde, toen ze door de makers werd gevraagd, niet reageren op de Netflix-documentaireserie." Leden van de koninklijke familie weigerden commentaar te geven op de inhoud van deze serie", luidt de boodschap die aan het begin van de donderdag verschenen eerste aflevering te zien is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top