Nieuwe coach Brian Riemer wil "agressief" Anderlecht zien

Jupiler Pro League | Kersvers Anderlecht-coach Brian Riemer heeft woensdag zijn spelfilosofie uit de doeken gedaan. "Ik wil een agressief Anderlecht zien", vertelt de 44-jarige Deen in een eerste interview op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik wil dat we het veld betreden met energie, snelheid en kracht."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik wil dat we een team zijn dat moeilijk te ontrafelen is. Ik wil een team dat snel opnieuw de bal verovert, dat het initiatief nooit aan de tegenstander laat. Ik wil dat we al onze energie aanwenden, in elke match. We moeten tonen hoeveel talent we in deze kern hebben. En niet bang zijn om fouten te maken. We moeten tonen dat we willen voetballen, en dat we met ons voetbal ook willen entertainen. Dat opportunisme, die vrijheid en dat zelfvertrouwen, dat is het Anderlecht dat ik wil zien. Hopelijk slagen we daar snel in."

Bij Anderlecht staat Riemer voor zijn eerste opdracht als hoofdcoach. "Maar bij Brentford kreeg ik ook al veel verantwoordelijkheid. "Ik had een geweldige band met hoofdcoach Thomas Frank, we vormden een partnerschap. Nooit heb ik mij louter de assistent-coach gevoeld. Ik was al bezig met veel aspecten van het hoofdtrainerschap bij Brentford."

Donderdagmiddag wordt Riemer officieel voorgesteld in het Lotto Park. Hij volgt er de eind oktober ontslagen Felice Mazzu op. Beloftencoach Robin Veldman, trainer ad interim na het ontslag van Mazzu, wordt nu de assistent van Riemer. Met twintig punten staat Anderlecht na zeventien speeldagen op de elfde plaats in de hoogste nationale voetbalafdeling.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top