Iconische voertuigen van James Bond te zien in Paleis 1 op de Heizel

Films | In Paleis 1 van Brussels Expo stappen bezoekers de komende maanden binnen in de wereld van de Britse geheime agent James Bond. De tentoonstelling 'Bond in Motion' vertelt van 9 december 2022 tot 14 mei 2023 alle verhalen achter een vijftigtal iconische voertuigen van 007.

Door Belga

Deel dit nieuws

James Bond is zonder twijfel de beroemdste spion ter wereld, maar zijn exclusieve auto's, motoren, boten, vliegtuigen en helikopters zijn al even beroemd. Van Sean Connery tot Daniel Craig, elke acteur die in de rol van Bond kroop, kon rekenen op geweldige technische en creatieve snufjes die hem in zijn voertuigen net dat voordeel gaven op de vijand.

'Bond in Motion' toont een selectie van schaalmodellen die voor de special effects werden gebruikt, maar vooral een enorme collectie van voertuigen die recht uit de films komen. Ze zijn elk vergezeld filmfragmenten die uitleg bieden en herinneringen tot leven brengen aan alle spectaculaire stunts van Bond.

De expo is ingedeeld in drie delen: te land, ter zee en in de lucht. Zo komen er ook een jetski, een hovercraft en zelfs een cellokoffer aan bod. Een geblutste Land Rover, een in brand gestoken Jaguar en een gecrashte helikopter maken allemaal deel uit van het decor. De absolute parels van de tentoonstelling zijn weliswaar de Aston Martin DB5 uit 'No Time To Die' en het Londens metrostel dat crashte in 'Skyfall'.

En na het bezoek kan het publiek terecht in een de British Bar, waar de typische vodka martini van James Bond, "shaken, not stirred", geserveerd wordt.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top