Oostende wint bij Turkse Galatasaray

Basketbal | Oostende heeft op de vijfde speeldag in groep C van de Champions League basket voor mannenteams met 85-91 gewonnen op het terrein van het Turkse Galatasaray. Voor de Belgische kampioen was het de tweede zege in de poulefase.

Door Belga

Deel dit nieuws

Filou keek bij de rust in de Erdem Arena in Istanboel tegen een 39-33 achterstand aan. Maar de kustploeg nam de bovenhand in het derde kwart (22-26) en het vierde kwart (24-32). 

Tre'shawn Thurman werd topschutter bij Oostende met 26 punten, negen meer dan Pierre-Antoine Gillet. 

Op 5 oktober had Oostende op de eerste speeldag thuis met 78-92 verloren van de Turken. De bezoekende supporters maakten het toen erg bont en zorgden voor tal van vernielingen in de COREtec Dôme.

Later op de avond ontvangt het Israëlische Hapoel Atsmon Holon in de andere groepsmatch het Poolse Legia Warschau. Over twee weken speelt Oostende op de slotspeeldag gastheer voor Hapoel. 

Oostende staat voorlopig derde met 7 punten, evenveel als Hapoel. Galatasaray leidt met 8 punten, Warschau heeft er 5. De acht groepswinnaars plaatsen zich meteen voor de tweede ronde. Alle tweedes en derdes spelen in barragematchen om de overblijvende plaatsen in de tweede ronde.

In die tweede ronde zullen de 16 overblijvende clubs in vier groepen van vier opgedeeld worden. De eerste twee van die groepen plaatsen zich voor de kwartfinales. De winnaars daarvan plaatsen zich voor de Final Four en zullen uitmaken wie de opvolger wordt van titelverdediger Tenerife.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top