Marokko in strafschoppenreeks voorbij Spanje richting kwartfinales WK 2022

Voetbal | Marokko heeft zich na een thriller van formaat voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van het WK voetbal.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de achtste finales in Qatar tegen schaduwfavoriet Spanje was er na 90 en 120 minuten niet gescoord, waardoor er strafschoppen aan te pas moesten komen. De bijna 45.000 fans in het Education City Stadium hielden de adem in en zagen sterspeler Achraf Hakimi de beslissende strafschop voorbij Unai Simon trappen (3-0), nadat Spanje drie strafschoppen op rij gemist had.

Zaterdag staan ze in het Al Thumamastadion in Doha tegenover de winnaar van het duel tussen Portugal en Zwitserland. Beide landen staan vanavond in Lusail in de laatste achtste finale van dit WK nog tegenover elkaar. In deze tabelhelft is de clash tussen Europees vicekampioen Engeland en titelverdediger Frankrijk (zaterdag in de woestijntent van Al Bayt) de andere kwartfinale.

Cristiano Ronaldo krijgt geen basisplaats in het elftal van Portugal dat Zwitserland partij geeft in de achtste finales van het WK. Bondscoach Fernando Santos kiest centraal voorin voor Gonçalo Ramos.

De 37-jarige Ronaldo was in de drie groepswedstrijden van Portugal basisspeler en aanvoerder van zijn land. In de openingsmatch tegen Ghana opende hij de score vanop de stip en werd zo de eerste speler ooit die de netten deed trillen op vijf WK's.

Santos had na de laatste groepsmatch tegen Zuid-Korea nog kritiek geuit op het gedrag van Ronaldo na diens wissel. De vijfvoudige Gouden Bal verliet toen zichtbaar misnoegd het veld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top