Union tilt zwaar aan gedrag Lapoussin bij alcoholcontrole: "Zullen extra sanctie opleggen"

Jupiler Pro League | Union heeft op haar website gereageerd op een voorval met speler Loïc Lapoussin op zondag. De Franse Malagassiër werd door de politie staande gehouden voor een alcoholcontrole, maar weigerde mee te werken. Hij werd daarop meegenomen naar het commissariaat. "Wij tillen erg zwaar aan het voorval", zei CEO Philippe Bormans in een reactie.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik besef dat ik een fout heb gemaakt en wil me hiervoor publiekelijk verontschuldigen en ook bij mijn medespelers, staff, bestuur en de volledige Union-familie", zei Lapoussin in een reactie. "Ik zal mijn straf aanvaarden alsook de bijkomende sanctie opgelegd door de club." De buitenspeler speelt sinds juli 2020 bij Union en is een vaste waarde op de linkerflank.

CEO Philippe Bormans was niet te spreken over het voorval. "Wij tillen hier erg zwaar aan. Spelers hebben een voorbeeldfunctie en zijn voor vele jongeren een rolmodel. Jaarlijks sterven er door alcohol in het verkeer nog steeds tientallen mensen en een veelvoud raakt ernstig gewond. Wij kunnen niet genoeg benadrukken welk menselijk leed dit veroorzaakt. Wij gaan dan ook een bijkomende sanctie opleggen met als doel te sensibiliseren en, samen met Loïc, ons in te zetten in de strijd tegen dit helaas nog altijd voorkomend probleem."

Union staat na zeventien speeldagen tweede in de Jupiler Pro League, met 36 punten. Dat zijn er tien minder dan leider Racing Genk. Lapoussin en zijn ploegmakkers zijn momenteel op stage in het Spaanse Alicante. Op 26 december hervatten ze de Jupiler Pro League met een thuismatch tegen Oostende.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top