Denver Nuggets nog steeds op zoek naar de juiste formule voor confrontatie met Dallas

Basketbal | Met 14 overwinningen en 9 nederlagen staan de Denver Nuggets aan kop van het klassement van de zeer competitieve Western Conference. Maar twee verliespartijen op een rij hebben de tekortkomingen van het team uit Colorado meteen duidelijk gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er wordt dit seizoen veel verwacht van Denver Nuggets, precies omdat ze het tij willen keren. Inderdaad, sinds het verlies in de Conference Finals van 2020 in de Orlando-bubbel als gevolg van de covidpandemie zijn de Nuggets er niet in geslaagd om dezelfde prestatie te herhalen. Het moet gezegd worden dat tweevoudig MVP Nikola Jokic en zijn teamgenoten niet veel geluk hebben gehad. Maar de pech lijkt nu tot het verleden te behoren.

De titularissen zijn terug

De problemen begonnen in april 2021 toen Jamal Murray, Jokics eerste luitenant, de voorste gewrichtsband in zijn linkerknie scheurde. De point guard, in staat om echt het verschil te maken zoals in de play-offs van 2020, is net terug op het speelveld. Hetzelfde geldt voor Michael Porter Jr. die zijn eerste seizoen al heeft gemist met een rugblessure. En vorig jaar speelde hij slechts negen wedstrijden voordat hij forfait moest geven voor de rest van het seizoen. Hij is terug speelklaar sinds oktober, maar miste toch een paar wedstrijden.

Dat weerhield Nikola Jokic XXL er niet van om Denver een paar maanden geleden naar de play-offs te stuwen, om vervolgens in de eerste ronde uitgeschakeld te worden door Golden State. De doelstellingen, als iedereen in vorm blijft, worden dus naar boven bijgesteld met als doel minstens een halve finale van de Conference. "Ik wil de Tim Duncan van de Denver Nuggets zijn, maar ik moet wat titels winnen om hem te zijn", zei Jokic voor het seizoen.

Een zwakke bank

Het laatste 121-106-verlies tegen de Pelicans toonde de zwakte van de Nuggets-bank. De bank van de Pelicans scoorde bijvoorbeeld 62 punten, terwijl de bank van Nuggets-coach Mike Malone slechts 18 punten scoorde. "We zullen moeten afwachten. We hopen dat Jeff Green de volgende wedstrijd terug is. Hij was een belangrijke speler voor ons, een starter voor het grootste deel van het seizoen vorig jaar. Hij is onze ‘glue guy’. Hopelijk kan hij die ‘second unit’ helpen als hij terugkomt. Maar de algemene constatering is dat de ‘second unit’ sinds het begin van het seizoen het meest heeft afgezien, en daar neem ik de verantwoordelijkheid voor", zei de Nuggets-coach.

Op basis van de +/- staat de Nuggets-bank op de 29e plaats. Om hun doel te bereiken, moet Denver dus hun bank versterken. In de komende weken kan er dan ook nieuws van dat front verwacht worden.

Het NBA speelschema van deze week op Eleven Sports:

Woensdag 7 december

Zaterdag 10 december

Zondag 11 december

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Nog meer NBA-nieuws?

- Wat is er mis met de Charlotte Hornets?
- Kyrie Irving staat tot grote vreugde van Brooklyn Nets terug op het parket
- Kan Joel Embiid zijn historische nacht herhalen tegen Giánnis Antetokoúnmpo en co.?
- Krijgt Jaren Jackson Jr. eindelijk terug zijn kans bij de Grizzlies?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top