"Eveline" blijft week langer in de cel

Films | G.R. (29), de Gentse man die zich als "Eveline" uitgaf om naaktfoto's en filmpjes van onder meer BV's te bemachtigen en vorige week opnieuw aangehouden werd op verdenking van nieuwe feiten, blijft een week langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist, nadat de verdediging uitstel had gevraagd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Begin oktober 2020 deden naaktfoto's en -filmpjes van onder meer Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt de ronde op sociale media. Ze bleken uiteindelijk in de val gelokt te zijn door een jongeman uit Gent, die zich uitgaf als "Eveline" en hen overtuigde om beelden te sturen. Het ging om "catfishing" en de dader gebruikte daarvoor foto's en filmpjes van een Australisch model.

De toen 27-jarige student G.R. werd opgepakt op zijn kot in Gent na onderzoek van de Federal Computer Crime Unit. Hij legde bekentenissen af en werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden. De man maakte nog meer slachtoffers. Het parket van Dendermonde had in het verleden al vijf dossiers tegen G.R. gebundeld met het oog op strafbemiddeling. Die werd in 2018 "met succes beëindigd", waardoor de man voor die feiten niet voor de rechter moest verschijnen.

G.R. werd vorige week echter opnieuw opgepakt en de onderzoeksrechter liet hem aanhouden. De man zou zijn terrein hebben verlegd naar Nederland, waar hij onder de naam "Ariana" zou geopereerd hebben. De raadkamer moest maandag beslissen over zijn verdere aanhouding, maar de zaak werd met een week uitgesteld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top