LCS: Team Liquid onthult roster voor 2023

Nieuws | De Amerikaanse organisatie Team Liquid heeft zijn nieuwe team voor 2023 onthuld. Na een ingewikkeld seizoen in de LCS, de Noord-Amerikaanse competitie, is het roster volledig gewijzigd. Daardoor moesten spelers als de Fransman Steven "Hans Sama" Liv en onze Belgische vertegenwoordiger Gabriël "Bwipo" Rau vertrekken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het superteam van Team Liquid heeft een ingewikkeld seizoen achter de rug, met als dieptepunt een mislukte kwalificatie voor de Worlds. Daarom zou het roster, samengesteld uit ervaren Europeanen zoals de Fransman Steven “Hans Sama” Liv en onze Belgische vertegenwoordiger Gabriël “Bwipo” Rau, volgend seizoen een nieuwe look krijgen.

De organisatie heeft besloten om het roer volledig om te gooien. Van het oude roster blijft alleen de Koreaanse support Jo “CoreJJ” Yong-in over.

Liquid spaarde kosten noch moeite om de voormalige Gen.G-speler te omringen. Voor de jungle werd DRX-wereldkampioen Hong “Pyosik” Chang-hyeon aangetrokken. Een veelbelovende transfer gezien zijn recente prestaties.

Hij zal in 2023 worden bijgestaan door de toplaner Park “Summit” Woo-tae die rechtstreeks van de FunPlus Phoenix in de LPL komt. Voor de midlane vertrouwt de organisatie op zijn academy team. Harry “Haeri” Kang mag volgend seizoen verder groeien in het hoofdteam van Liquid.

De Amerikaan Sean “Yeon” Sunger, nog een speler van het academy team, zal CoreJJ op de botlane ondersteunen. Een mix van ervaring, jeugd en een wereldkampioen. Team Liquid zal er in 2023 dus heel anders uitzien, maar de ambities lijken even groot.

Het roster voor het nieuwe seizoen ziet er dus als volgt uit:

  • ???? Park “Summit” Woo-tae
  • ???? Hong “Pyosik” Chang-hyeon
  • ???? Harry “Haeri” Kang
  • ???? Sean “Yeon” Sung
  • ???? Jo “CoreJJ” Yong-in
  • ???? Jang “MaRin” Gyeong-hwan (head coach)
  • ???? Kim “Reignover” Yeu-jin (assistant coach)

Het valt nog te bezien of de nieuwe teamgenoten met elkaar overweg kunnen. De eerste LCS-split belooft interessant te worden om naar te kijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top