Europees kampioen Michael Vanthourenhout blijft tot eind 2025 bij Pauwels Sauzen-Bingoal

Wielersport | Pauwels Sauzen-Bingoal heeft de contractverlenging van Michael Vanthourenhout aangekondigd. De Europese kampioen liet zijn overeenkomst bij het team van manager Jurgen Mettepenningen openbreken tot eind 2025.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanthourenhout zette dit seizoen op zijn 28e een grote stap voorwaarts. Hij presteert erg regelmatig en won al vier keer, waarbij twee absolute topcrossen. Vorige maand was hij in twee weken tijd de beste in het Europees kampioenschap in Namen en de klassieker in Overijse. Vroeg in het seizoen won hij ook al in Kruibeke en Meulebeke. Zondag werd hij, na Mathieu van der Poel en Wout van Aert, knap derde in de Wereldbekermanche in Antwerpen.

Vanthourenhout rijdt al zijn hele profcarrière voor de ploeg van manager Mettepenningen. "Ik voel me goed in deze ploeg", reageerde hij. "Onder meer de aanwezigheid van Mario De Clercq en de komst van ploegleider Robby Cobbaert zijn belangrijk voor me. De trainingen op woensdag met hen, in mijn eigen regio, dat vind ik de belangrijkste dagen van de week. Ook bij mijn rol in de ploeg voel ik me goed: ik kan naast Eli Iserbyt crossen zonder druk. Als één van ons wat minder is, is de ander er altijd wel om dat op te vangen. Een win-winsituatie, zowel voor mij als voor de ploeg. Het seizoen tot nu is al heel goed geweest, maar ik denk dat ik nog steeds wat progressie kan maken. Van nature uit ben ik iemand die ook op deze leeftijd misschien nog wat kan verbeteren. Ook na 2025 wil ik nog een paar jaar doorgaan, maar hopelijk kan ik later net als Kevin Pauwels en Klaas Vantornout mijn carrière afsluiten in deze ploeg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top