Fien, Kawtar, Eva en Sander presenteren De Warmste Week

Films | Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren dit jaar De Warmste Week vanuit Hasselt. Tijdens de solidariteitsactie voor 270 geselecteerde projecten rond kansarmoede komt er elke avond ook een tv-uitzending met Siska Schoeters op Eén en VRT MAX. Dat maakte de openbare omroep vandaag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanaf maandag 19 december maken de vier presentatoren zes dagen lang non-stop radio op Studio Brussel, MNM en VRT MAX. Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren, leven en slapen samen in Het Warmste Huis in het stadspark van Hasselt. Ze praten er met actievoerders en draaien platen die zijn aangevraagd via dewarmsteweek.be. Er worden ook een resem artiesten verwacht, zoals onder andere Oscar and the Wolf, Regi, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ilsen & Verhulst, Bazart, Metejoor en Black Box Revelation.

De hele week zal het VRT-aanbod in het teken staan van de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen, met ook vijf Warmathons (in Brugge, Sint-Niklaas, Brussel, Mechelen en Leuven), Tournée Héritier op Ketnet en het Eén-programma 'Vlammen tegen kansarmoede' met Kristel Verbeke. 

Siska Schoeters blikt elke avond rond 22.15 uur samen met een centrale gast terug op de mooiste momenten bij de radio in Hasselt, de Warmathons, Tournée Héritier en de uitgestuurde reporters Robin Keyaert en Joris Brys. 

Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW-fonds op bij de Koning Boudewijnstichting. 

De actie koos vorig jaar voor een nieuwe koers, met één thema en met een fonds bij de Koning Boudewijnstichting. Dat resulteerde toen in 3.203.455 euro, bestemd voor 200 geselecteerde projecten rond het thema "kunnen zijn wie je bent".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top