Manon De Roey wordt tweede in eerste LPGA Final Qualifying School

Sport | Met een slotronde van 70 slagen is Manon De Roey tweede geworden in de eerste fase van de LPGA Final Qualifying School, die werd afgewerkt op de Magnolia golfbanen in het Amerikaanse Mobile.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Antwerpse, die na een openingsronde van 64 slagen de leiding nam, noteerde vervolgens ronden van 69, 69 en 70 slagen. Met haar totaalscore van 273 slagen, dertien onder par, telde De Roey een slag meer dan de Amerikaanse Lauren Hartlage.

De Roey lost met haar tweede plaats de verwachtingen volledig in. Zo moest ze in de top 70 eindigen om door te stoten naar het ultiem toernooi waar er gestreden wordt voor voor de LPGA tourkaarten.

Aan de finale van de Qualifying School namen honderd golfsters deel die strijden voor 45 tourkaarten op het Amerikaanse LPGA circuit, het hoogste niveau in het vrouwengolf. Het toernooi is een golfmarathon over acht ronden, 144 holes. De eerste vier ronden werden gespeeld op de Crossings- en Falls golfbanen in Mobile. De top 70 plaatst zich voor de vier finaleronden, waar van 8 tot en met 11 december op de Highland Oakes golfbaan in Dothan (Alabama) strijd geleverd wordt voor een plaats in de top 45 en een bijbehorende tourkaart. De top twintig is goed voor categorie 14 op de priority list. De speelsters die op de 21e tot 45e plaats eindigen krijgen een tourkaart categorie 15. De andere golfsters krijgen startrecht in de Epson Tour.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top