Janne Friederike Meyer-Zimmermann wint WB-proef, Olivier Philippaerts elfde

Sport | Janne Friederike Meyer-Zimmermann heeft zondag de wereldbekerproef in het Spaanse A Coruna gewonnen. Met de 10-jarige Belgische ruin Messi was de 41-jarige Duitse amazone de Brit Harry Charles en Casquo Blue 35 honderdsten te snel af in een barrage op 1m60 met slechts twee ruiters. De Oostenrijker Max Kühner, die door een tijdstraf de barrage miste, werd met Up Too Jacco Blue derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Belgische springruiters brachten het er minder goed van af. Olivier Philippaerts moet met Legend of Love vier strafpunten noteren, maar eindigde met een elfde plaats wel nog in de wereldbekerpunten. Pieter Devos werd met Nascar met zestien strafpunten 33e, Gregory Wathelet gaf met Clarity op.

Kevin Staut werd met Chepetta zesde en nam de leiding in de wereldbekerstand van de West-Europese liga over van zijn landgenoot Julien Epaillard. Met 53 punten heeft de 32-jarige Fransman na zeven van veertien manches zeven punten voor op de Zweed Henrik von Eckermann, met Iliana vijfde in A Coruna. Harry Chares is op acht punten derde. Epaillard, die zondag niet deelnam, zakte naar de vierde stek. Jos Verlooy is met 18 punten en een 23e plaats beste Belg. Olivier Philippaerts sprokkelde zijn eerste zes wereldbekerpunten en is daarmee 52e. De volgende proef vindt over twee weken in Londen plaats. Mechelen ontvangt op 30 december de negende manche.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top