Mathieu van der Poel rondt knappe solo af in Antwerpen, Van Aert is 2e bij rentree

Wielersport | Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) heeft in Antwerpen de achtste wereldbekermanche veldrijden van het seizoen op zijn naam geschreven. Wout van Aert eindigde op de tweede plaats in de Scheldecross bij zijn rentree in het veld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met Wout van Aert, Mathieu van der Poel en wereldkampioen Tom Pidcock stond in Antwerpen voor het eerst dit veldritseizoen de Grote Drie aan de start. Van Aert knalde van bij de start naar de koppositie, gevolgd door Van der Poel. Pidcock was voorin niet te bespeuren. 

In de tweede ronde versnelde MVDP, die geen last leek te hebben van zijn val van gisteren in Boom. In de achtervolging reden Europees kampioen Michael Vanthourenhout en Van Aert weg van de Nederlander Lars van der Haar en Laurens Sweeck. Uiteindelijk ging enkel Van Aert op zoek naar Van der Poel, maar de Nederlander bleek beresterk. Hij reed solo naar de meet, een week na zijn zege in de WB-veldrit in Hulst. Op 23 seconden finishte Van Aert als tweede. Vanthourenhout, die Laurens Sweeck afhield, werd derde op 34 seconden.

Op 11 december staat de volgende wereldbekermanche op het programma in de Ierse hoofdstad Dublin.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top