Fem van Empel pakt zege in de WB-manche in Antwerpen

Wielersport | De Nederlandse Fem van Empel mocht vandaag in de wereldbekermanche veldrijden in Antwerpen opnieuw juichen. Na drie tweede plaatsen toonde ze zich op het strand van Sint-Anneke de sterkste voor haar landgenotes Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met Fem Van Empel en Puck Pieterse maakten de twee smaakmakers van de cross hun rentree in het veld in Antwerpen, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado waren dan weer niet van de partij wegens de naweeën van ziekte.

Al meteen na de start zetten de drie youngsters Shirin van Anrooij, Puck Pieterse en Fem Van Empel druk. Ze sloegen een kloofje met de rest van het pak. Denise Betsema, specialiste in het zand, had haar start gemist en moest achtervolgen.

Na een foutje in het zand sloeg Van Anrooij zichzelf weg uit de strijd om de zege. Ze zou de rest van de cross achter de feiten aanrijden. Van Empel maakte ook enkele foutjes, maar ze wist telkens terug te keren tot bij Pieterse.

Pieterse slaagde er niet in om te profiteren van de hoge foutenlast van Van Empel in de eerste twee rondes. Toen de leider in de wereldbeker haar ritme vond in de derde ronde moest de winnares van de jongste drie wereldbekermanches een gaatje laten. 

Twee seconden werden zeven tellen. Van Empel was ontketend en gaf de zege niet meer weg. Na drie tweede plaatsen mocht ze in Antwerpen opnieuw juichen, voor Pieterse en Van Anrooij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top