Manon De Roey moet leidersplaats afstaan in de LPGA Qualifying-Series

Sport | Manon De Roey heeft met een derde ronde van 70 slagen de koppositie moeten afstaan in de LPGA Qualifying-Series, die plaatsvinden op het Magnolia-golfcomplex in het Amerikaanse Mobile.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Roey, die de eerste twee dagen de leidersplaats waarnam, liep op de par-71 Falls golfbaan een foutloze derde ronde van 70 slagen, en dit na een birdie. Met haar score van 203 slagen, elf onder par, moest de 30-jarige Antwerpse twee plaatsjes inleveren. Zo telt ze een slag meer dan de Canadese Maddie Szeryk en de Amerikaanse Riley Rennell.

Aan de finale van de Qualifying School nemen honderd golfsters deel die strijden voor 45 tourkaarten op het Amerikaanse LPGA circuit, het hoogste niveau in het vrouwengolf. Het toernooi is een golfmarathon over acht ronden, 144 holes. De eerste vier ronden worden gespeeld op de Crossings- en Falls golfbanen in Mobile. De top 70 en gelijken plaatsen zich voor de vier finaleronden, waar van 8 tot en met 11 december op de Highland Oakes golfbaan in Dothan (Alabama) strijd geleverd wordt voor een plaats in de top 45 en een bijbehorende tourkaart. De top twintig is goed voor categorie 14 op de priority list. De speelsters die op de 21e tot 45e plaats eindigen krijgen een tourkaart categorie 15. De andere golfsters krijgen startrecht in de Epson Tour.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top