Tyson Fury blijft WBC-kampioen na zege tegen Dereck Chisora

Sport | De Engelse wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten Tyson Fury heeft zaterdag in het stadion van de Londense voetbalploeg Tottenham Hotspur voor ongeveer 60.000 toeschouwers zijn WBC-titel met succes verdedigd tegen zijn landgenoot Derek Chisora.

Door Belga

Deel dit nieuws

Chisora moest zich in de tiende ronde uiteindelijk gewonnen geven toen de scheidsrechter het gevecht stopzette. Fury versloeg Chisora al twee keer eerder, in juli 2011 in Wembley op punten en drie jaar later na een opgave in de tiende ronde in de ExCel Arena in Londen. De 34-jarige Fury is dus nog steeds ongeslagen en telt op zijn erelijst 33 zeges in 34 kampen. De 38-jarige Chisora won 33 keer en leed nu zijn dertiende nederlaag.

Voor 'Gipsy King' was het zijn eerste kamp sinds hij in april in Wembley met succes zijn titel verdedigde tegen landgenoot Dillian Whyte. Fury kondigde na de wedstrijd zijn pensioen aan, maar keerde toch terug op die beslissing. Chisora bokste voor het laatst in juli. Hij won toen in de Londense O2 Arena op punten van de Bulgaar Kubrat Pulev.

Fury nam in 2020 de WBC-riem over van de Amerikaan Deontay Wilder na een slopende kamp. In 2015 kroonde hij zich voor het eerst tot wereldkampioen. Toen versloeg hij de Oekraïner Wladimir Klitschko en nam diens WBA-, WBO- en IBF-titels over. Daarna raakte Fury de weg en zijn titels kwijt door mentale problemen, onder meer te wijten aan druggebruik.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top