Sofia Goggia wint opnieuw afdaling in Lake Louise

Sport | De Italiaanse Sofia Goggia heeft zaterdag op de wereldbekermanche alpijnse ski in het Canadese Lake Louise opnieuw de afdaling op haar naam geschreven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Goggia klokte een toptijd van 1:28.96, waarmee ze de Oostenrijkse Nina Ortlieb (1:29.30; +0.34) en de Zwitserse Corinne Suter (1:29.33; +0.37) achter zich liet. De Zwitserse Joana Hählen (1:29.55; +0.59) viel net uit de top drie.

Vrijdag stond in Lake Louise de eerste afdaling voor vrouwen in het nieuwe wereldbekerseizoen op het programma. Daarin kaapte Goggia ook de winst weg. Zondag volgt in Canada nog een Super-G.

De 30-jarige Goggia voert weinig verrassend de WB-stand van de afdaling aan met het maximum van 200 punten, voor Suter (140). In de algemene WB-stand staat de Amerikaanse Mikaela Shiffrin aan kop maar zij nam niet deel aan de afdalingen in Lake Louise.

Tegenvallende weersomstandigheden spelen de wereldbeker alpijnse ski dit seizoensbegin parten. De voorbije weken werden verschillende wedstrijden afgelast omdat het weer te slecht was, of omdat er te weinig sneeuw lag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top