Ben Broeders over trainingen met Mondo Duplantis: "Een nieuwe, interessante aanpak"

Sport | Ben Broeders greep zaterdag in Mechelen naast de prijzen bij de uitreiking van de Gouden Spikes in Mechelen. De polsstokspringer eindigde als vierde en vertelde er over zijn trainingsomgeving, met wereldtopper Mondo Duplantis. "Een nieuwe, interessante aanpak", klonk het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was een jaar van ups en downs voor Broeders, die op het EK in München naast de finale greep. "Er waren momenten die tegenvielen, maar ik heb ook hele mooie prestaties neergezet", benadrukt hij. "Al bij al zie ik het toch als een degelijk jaar, waarin ik het Belgisch record heb kunnen aanscherpen, de Diamond League van Parijs heb gewonnen en in de WK-finale stond. Er blijft progressie in zitten en dat is wat elke atleet wil."

Na het seizoen brak Broeders met zijn coach Steven Taeleman. Hij traint nu samen met Mondo Duplantis, die in de Verenigde Staten woont, en is net terug van een eerste Amerikaans trainingsblok. Net als bij de wereldrecordhouder is de coaching van de Leuvenaar in handen van beide ouders Duplantis, Greg en Helena. "Alles verloopt heel goed", zegt hij. "Het is een nieuwe, interessante aanpak. Elke coach heeft zijn eigen manier van aanpakken. Dat merk ik nu al tijdens de fysieke voorbereiding. Het is veel meer lopen met de nadruk op snel proberen te lopen, met het idee om met die snelheid uiteindelijk meer energie in de stok te kunnen steken. De krachttraining is ook anders. We leggen de nadruk op andere spiergroepen dan voorheen", besluit Broeders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top