Noor Aleksander Aamodt Kilde wint ook afdaling in Beaver Creek

Sport | De Noor Aleksander Aamodt Kilde heeft zaterdag op de wereldbekermanche alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek de afdaling op zijn naam geschreven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kilde zette een toptijd van 1:42.09 op de tabellen. De Zwitser Marco Odermatt (1:42.15; +0.06) volgde als tweede voor de Canadees James Crawford (1:42.88; +0.79). De Oostenrijkers Matthias Mayer (1:42.89; +0.80) en Vincent Kriechmayr (1:43.03; +0.94) maakten de top vijf vol.

De 30-jarige Kilde was vorige week al de beste in de afdaling van Lake Louise. Hij is ook de titelverdediger in de wereldbeker afdaling. De Noor staat in de WB-stand van de afdaling aan de leiding met 200 punten, voor Odermatt (140). In de algemene WB-stand zijn de rollen omgedraaid en gaat Odermatt (340) aan de leiding voor Kilde (280).

De eerste afdaling van Beaver Creek werd vrijdag wegens de weersomstandigheden afgelast. Hevige sneeuwval en een sterke wind maakten skiën onmogelijk. Zondag volgt in het skioord in Colorado nog een Super-G.

Tegenvallende weersomstandigheden spelen de wereldbeker alpijnse ski dit seizoensbegin parten. De voorbije weken werden verschillende wedstrijden afgelast omdat het weer te slecht was, of omdat er te weinig sneeuw lag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top