Noor Vidts heeft haar winterplanning klaar: "In principe ga ik naar EK indoor"

Sport | Noor Vidts kreeg zaterdag in Mechelen de Zilveren Spike. Ze blikte ook al even vooruit op 2023. "In principe doe ik in maart mee aan het EK indoor in Istanboel. Daarna mik ik natuurlijk op het WK in Boedapest", vertelde ze.

Door Belga

Deel dit nieuws

In 2022 trok Vidts drie keer naar een kampioenschap, drie keer met succes: goud op het WK indoor, vijfde op het WK outdoor en vierde op het EK outdoor. "Het was een jaar van bevestiging na mijn doorbraak in 2021", blikt ze terug. "Op elk kampioenschap stond ik er. Vooral indoor was geweldig, met een perfecte meerkamp. Die wereldtitel in zaal was toch het moment van het jaar, omdat ik mij helemaal klaar voelde. Of ik nog vaak terugdenk aan die wereldtitel? Niet vaak, maar als ik terugkijk, is dat met een geweldig gevoel. Ik had nooit gedacht dat ik ooit in mijn leven wereldkampioen zou worden, maar elke proef liep goed."

Na de wereldtitel in zaal liep het even wat minder. "Voor het outdoorseizoen was ik niet even klaar als indoor", herinnert Vidts zich. "Mijn voorbereiding werd helaas verstoord door een blessure, maar toch heb ik nog twee goede meerkampen afgewerkt op het WK en EK, waar ik twee keer de top vijf haalde."

Ook op het EK indoor in Istanboel wil de meerkampster niet ontbreken. "In principe ga ik daar wel meedoen, al blijft dat altijd afhankelijk van hoe de trainingen lopen. Daarna mik ik natuurlijk op het WK in Boedapest", besluit Vidts.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top