Bashir Abdi: "Vanaf nu alle focus op Parijs, WK doe ik zeker niet"

Sport | Bashir Abdi nam zaterdag in Mechelen de Gouden Spike in ontvangst. Hij sprak er ook al over zijn planning voor de komende jaren. "Vanaf nu ligt alle focus op de Olympische Spelen in Parijs van 2024, dus het WK 2023 in Boedapest loop ik zeker niet", vertelde hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het moment zelf was hij nog ontgoocheld, maar ondertussen is Bashir Abdi fier op zijn bronzen plak van het WK atletiek in Eugene in juli. "Aan de top geraken is moeilijk, aan de top blijven is nog moeilijker", weet hij. "En ik heb mijn olympisch brons bevestigd. Ook bij de derde keer betekent zo'n Gouden Spike trouwens nog altijd veel voor mij. Al bij al was 2022 wel iets te zwaar voor mij, met drie marathons. Sinds oktober heb ik twee maanden mijn loopschoenen niet aangeraakt om te bekomen, terwijl ik normaal maar drie weken rust nodig heb. Ik heb enkel een beetje gefietst en ben momenteel weer met 'start-to-run' bezig. Volgend jaar wil ik maar één of twee marathons doen."

De wedstrijdplanning voor 2023 ligt nog niet helemaal vast. "Wat zeker is, is dat ik het WK in Boedapest niet loop", zegt Abdi. "In augustus is het meestal heel warm, dus dat ga ik mijn lichaam een jaar voor de Spelen niet aandoen. Ik wil een voorjaarsmarathon doen, Rotterdam of Londen, en daarna aan mijn snelheid werken. Eventueel keer ik zelfs even terug naar de piste om aan die snelheid te werken. Vanaf nu ligt alle focus alvast op Parijs 2024. Of ik in 2023 een najaarsmarathon afwerk, moeten we nog bekijken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top