Iserbyt kan leven met derde plaats in Superprestige in Boom

Wielersport | Eli Iserbyt voelt stilaan beterschap. Zijn blessure is nog niet van de baan, maar hij ondervindt er steeds minder last van in de cross. "Het gaat de goede kant uit", stelde hij na afloop van de Superprestige in Boom, waar hij derde werd na Tom Pidcock en Lars van der Haar.

Door Belga

Deel dit nieuws

Iserbyt sukkelt al sinds de zomer met een aanslepende blessure heeft daardoor minder kracht in zijn linkerbeen. Door een valpartij op het EK in Namen kreeg hij meer last, maar met de nodige oefeningen en behandelingen krijgt hij het stilaan onder controle. "In de openingsfase was ik nog niet echt in orde en liep het wat moeizaam. Gelukkig bepaalde Michael Vanthourenhout grotendeels het tempo. In het tweede deel verging het me beter, dus misschien moet ik in de toekomst wat beter opwarmen zodat ik er meteen sta."

In het slot bleef hij even haperen na de zandstrook en raakte hij niet in zijn klikpedaal. "Van der Haar ging me voorbij en pakte de tweede plaats. Inderdaad, hij hing een beetje het 'klootzakje' uit", reageerde hij nog op de uitspraken van Lars van der Haar zelf, "goed dat hij het zelf ook weet".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top