Rocha scoort 3x in 22 minuten (en komt daarmee net niet in top 3 van snelste 1B-hattricks)

Challenger Pro League | Leonardo Rocha had vrijdagavond op Sclessin amper 29 minuten nodig om de defensie van SL16 FC 3x te verschalken. De Portugees scoorde zijn eerste goal na amper zeven minuten voetballen en maakte 22 minuten later zijn hattrick compleet. Slechts 3x slaagde een 1B-speler er in het verleden in om in een korter tijdsbestek 3x te scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig seizoen had Lennart Mertens amper achttien minuten nodig tussen zijn eerste en zijn derde goal in de wedstrijd tussen SK Deinze en Lommel SK. De huidige Club NXT-spits scoorde toen 3x tussen minuut 11 en minuut 29, maar die drie goals bleken toen onvoldoende om de zege over de streep te trekken (3-3).

Een jaartje eerder was er dan weer ene Georges Mikautadze die in 14 minuten 3x raak trof. De toenmalige spits van RFC Seraing scoorde 3x tussen minuut 38 en minuut 52 en had zo een groot aandeel in de 6-1 zege van zijn club tegen Club NXT.

Maar het record staat nog steeds op naam van Fabien Camus. De middenvelder trof in het seizoen 2016-2017 3x raak in amper 13 minuten in de wedstrijd tussen R. Antwerp FC en Union SG (4-0). Camus begon zijn raid in de veertiende minuut en had dus na 27 minuten al een drieklapper op z'n naam staan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top