Pidcock soleert naar zege in Boom, vroege val nekt kansen Van der Poel

Wielersport | De Britse wereldkampioen Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) heeft vandaag in Boom de vierde manche van de Superprestige veldrijden op zijn naam geschreven. De Nederlander Mathieu van der Poel kwam vroeg ten val, hij verscheen nadien niet meer op het voorplan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een week na zijn zege in Hulst schoot Van der Poel erg goed uit de startblokken in zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Na de eerste passage aan de meet ging de Nederlander echter hard tegen de grond in een bocht. Pidcock kon MVDP niet ontwijken, maar de Brit krabbelde snel recht en vertrok alleen op avontuur. Van der Poel reed nog wel door, maar hij moest de pijn verbijten en bleef in de achtergrond.

Pidcock was ontketend en duldde geen gezelschap, maar naar het einde toe leek hij wat te verzwakken. Bij het ingaan van de laatste ronde was de Nederlander Lars van der Haar tot op 15 seconden genaderd. Eli Iserbyt volgde enkele tellen verder op de derde stek. In die volgorde zouden ze ook finishen, Pidcock hield nog 10 seconden over op Van der Haar. Mathieu van der Poel finishte als 13e.

Op 27 december staat in Heusden-Zolder de volgende manche van de Superprestige op het programma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top