Van Alphen boekt tweede seizoenszege in Boom: "Ben al weken goed op dreef"

Wielersport | Na een rist ereplaatsen heeft Aniek Van Alphen haar tweede seizoenszege beet. Ze won vandaag de Superprestige-manche in Boom, haar grootste overwinning ooit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met een zege in Bad Salzdetfurth in oktober mocht Van Alphen dit seizoen de handen al eens omhoog steken, maar het was een tijdje geleden dat ze nog eens mocht juichen in een televisiecross. 

Eerder deed ze dat in Lokeren, twee jaar geleden. "Dus het werd weleens tijd om nog eens te winnen", zei ze na afloop. "Ik ben al weken goed op dreef, maar vandaag draaide het echt super goed, al kende ik wel een mindere start. Gelukkig kon ik in de beginfase heel wat rensters inhalen en dat gaf me heel wat goede moed. Toen ik Denise bijbeende, gaf me dat zelfs even vleugels en ging ik iets te hard. Ik moest even gas terugnemen en Denise wist vervolgens terug te keren."

In een spannend slot gaven beide vrouwen elkaar geen duimbreed toe. Met een slim manoeuvre ging Van Alphen voorbij Betsema net voor de zandstrook. "Ik wist dat ik de meeste kans maakte als ik die zandbak als eerste doorkwam", gaf ze nog aan. "Daarna volgde een sprint. Liever had ik die niet afgewacht, want ik ben totaal geen sprinter, maar Denise gelukkig ook niet en ik kon mijn tempo tot de finish volhouden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top