Gunther Van Handenhoven gaat als assistent aan de slag bij KV Mechelen

Jupiler Pro League | KV Mechelen heeft haar trainersstaf vandaag versterkt met Gunther Van Handenhoven. De 43-jarige Waaslander wordt assistent van T1 Steven Defour. Van Handenhoven was tot midden november nog T2 bij Kortrijk. Daar werd hij samen met hoofdcoach Adnan Custovic ontslagen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Nadat Steven werd doorgeschoven van assistent naar T1, was er een voetbalcoach minder in onze staf. Het is op vraag van Steven dat die plek nu terug wordt ingevuld," gaf technische directeur Tim Matthys mee op de clubwebsite. "Op die manier creëren we een extra sparringpartner voor onze stafleden. Gunther heeft niet alleen veel ervaring binnen het voetbal, hij werkt ook heel graag mee aan de doorstroming van jongeren. Met zijn jarenlange ervaring als teammanager hecht hij ook veel belang aan het menselijke aspect. Zo belichaamt hij de waarden en normen van onze club."

Van Handenhoven zette als speler zijn eerste stappen in het profvoetbal bij KV Mechelen. Hij werkte in het seizoen 1996-1997 drie wedstrijden af voor het eerste elftal en was voordien ook drie jaar jeugdspeler bij Malinwa. Na zijn spelerscarrière was hij ook jeugdtrainer en teammanager bij Anderlecht.

"Dit is thuiskomen," zei Van Handenhoven. "Ik heb hier gespeeld vanaf de scholieren, ik heb mijn debuut in de eerste ploeg hier gemaakt en mijn beste maten zijn Tom Caluwé, Jan Verlinden, Tom Peeters en Geoffrey Peytier. Dat is de clique van vijf, onze clique van vijf. Om maar te zeggen, alles draait rond Mechelen voor mij. Dit was een kans die ik niet kon laten liggen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top