Braziliaanse krant: "Geen genezing meer mogelijk voor Pelé"

Voetbal | De Braziliaanse voetballegende Pelé krijgt volgens de krant Folha geen chemotherapie meer, maar palliatieve zorg. De krant uit São Paulo meldt vandaag dat de 82-jarige Pelé te maken heeft met uitzaaiingen van kanker in zijn lichaam. Omdat chemotherapie niet meer helpt, zouden de artsen er nu vooral voor willen zorgen dat de voormalige topvoetballer zo min mogelijk pijn heeft.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij Pelé werd vorig jaar darmkanker geconstateerd. De Braziliaan, die met zijn land drie keer wereldkampioen werd, onderging in september 2021 een operatie waarbij een tumor werd verwijderd en lag daarna geruime tijd in het ziekenhuis. Pelé keerde sindsdien regelmatig terug in het ziekenhuis voor behandeling. Eerder deze week werd hij ook weer opgenomen, in São Paulo.

Pelé, die wordt gezien als een van de beste voetballers ooit, liet zelf via Instagram weten dat het om een reguliere, maandelijkse controle ging. Volgens de krant Folha de S.Paulo kampt hij echter met uitzaaiingen in onder meer zijn darmen, longen en lever, en slaat de chemotherapie niet aan. Het ziekenhuis en de familie van Pelé willen daar niets over zeggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top