Van Aert kijkt uit naar rentree in het veld: "Het begint te kriebelen"

Wielersport | Wout van Aert maakt morgen z'n rentree in het veld, maar tempert de verwachtingen nadat hij door ziekte een tijdje langer aan de kant stond. Van Aert reed zijn laatste wedstrijd op het WK in Australië. "Na het WK op de weg heb ik eerst een paar weken rust genomen", vertelt de renner van Team Jumbo-Visma op de website van z'n team. "Een bewuste keuze. De vorige crossen kwamen voor mij te vroeg. Je moet niet te snel weer beginnen. Maar zondag voelt als het juiste moment om weer te starten. Ik heb de laatste wedstrijden op televisie gekeken en het begint weer te kriebelen."

Door Belga

Deel dit nieuws

Morgen staat de renner aan het vertrek van de Wereldbeker van Antwerpen. Na de succesvolle winter van vorig jaar, waarin Van Aert negen wedstrijden wist te winnen, zijn de verwachtingen ook voor dit jaar hooggespannen. "Daar ben ik zelf niet mee bezig. Vorig jaar was ik meteen goed en nu verwachten mensen hetzelfde. Wat ik vorig jaar presteerde mag niet als normaal worden beschouwd", weet Van Aert. 

"Ik leg mezelf geen druk op voor een cross. Die jaren zijn wel voorbij. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen nog heel groot was", legt Van Aert uit. Naast zijn optreden in Antwerpen komt hij dit kalenderjaar nog zes keer in actie. Wat hem in 2023 te wachten staat is ook voor Van Aert nog niet duidelijk. "Daar ben ik nog niet mee bezig. Dat gaan we later plannen. Eerst morgen de race in Antwerpen, waar ik met heel veel plezier naartoe ga."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top