Tour van 2024 eindigt met tijdrit van Monaco naar Nice

Wielersport | De laatste etappe van de Ronde van Frankrijk van 2024 zal een tijdrit zijn tussen Monaco en Nice. Tourbaas Christian Prudhomme en Prins Albert II van Monaco maakten dat vandaag bekend tijdens een officiële voorstelling. Voor het eerst sinds 1905 zal de Tour niet eindigen in Parijs.

Door Belga

Deel dit nieuws

De reden voor die wijk naar het zuiden ligt bij de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs in de zomer van 2024. Vijf dagen na het einde van de Tour starten de Spelen in de Franse hoofdstad.

Monaco ontving de Tour voor het laatst in 2009. De Zwitser Fabian Cancellara won toen de openingstijdrit in het prinsdom en pakte de eerste gele trui. In 2024 zal de Tour voor de zevende keer naar Monaco komen. De eerste keer was in 1939.

In 2024 zal de Tour zo ook voor het eerst sinds 1989 eindigen met een tijdrit. Toen troefde de Amerikaan Greg LeMond de Fransman Laurent Fignon af en won de Tour met een verschil van acht seconden. Dat is vandaag nog steeds de kleinste marge van een Tourwinnaar. De Grand Départ van de Tour van 2024 is in het Italiaanse Firenze.

In 2025 zal de Tour zeker terugkeren naar de traditionele finish op de Champs-Élysées in Parijs. Die viert dan zijn vijftigste verjaardag als aankomstplaats van de laatste rit van de Tour.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top