Zwitserse bondscoach wil na kwalificatie "genieten van moment"

Voetbal | Zwitserland verzekerde zich na een intense laatste groepsmatch tegen Servië van een plaats bij de laatste zestien op het WK. Een 2-3 overwinning leverde de tweede plek op in de groep achter Brazilië én een ticket voor een achtste finale tegen Portugal.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Allereerst moeten we van dit moment genieten", reageerde bondscoach Murat Yakin. "Er is veel gebeurd in deze wedstrijd. Ik moet de ploeg feliciteren dat ze hebben teruggevochten (na 2-1 achterstand). Het was belangrijk dat we bij de les bleven. We hebben veel risico gelegd in ons aanvalsspel en scoorden de belangrijke doelpunten."

Voor Servië stopt het toernooi in de groepsfase. Met 1 op 9 eindigen de Balkanboys laatste van poule G. Bondscoach Dragan Stojkovic nam het verlies tegen de Zwitsers sportief op.

"Ik wil Zwitserland feliciteren met een verdiende overwinning. Natuurlijk zijn wij niet gelukkig met het resultaat. We hebben er alles aan gedaan om de spelers die voor het toernooi geblesseerd waren speelklaar te krijgen. Iedereen heeft alles gegeven. Het was wel duidelijk dat we achterin probleem hadden. Dit is een WK en dan hebben we iedereen in topvorm nodig. Dat was bij ons niet zo. We kwamen hier toe met veel problemen en blessures. Dan is het moeilijk een WK op niveau te spelen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top