Remco Evenepoel is Vlaamse Reus 2022

Wielersport | Remco Evenepoel is tot Vlaamse Reus van 2022 verkozen. De Vlaamse Bond voor Sportjournalisten maakte de weinig verrassende uitslag vandaag bekend. De wereldkampioen wielrennen en Vueltawinnaar kreeg in het referendum bij de Vlaamse Sportjournalisten 630 punten, net niet het dubbele van de nummer twee, schaatser en skeeler Bart Swings (316). Lotte Kopecky werd met 230 punten derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Wout van Aert, laureaat in 2020, haalde met 213 punten net niet de top drie. Eerder deze week werd Van Aert bij de bekendmaking van de top drie wel nog op het podium geplaatst, en Bart Swings niet, maar dat berustte op een vergissing. Vorig jaar werd de prijs gedeeld door atleet Bashir Abdi en rolstoelatleet Peter Genyn.

177 sportjournalisten en -medewerkers gaven hun stem. De prijs werd vrijdagavond in de Oude Vismijn in Gent uitgereikt. Evenepoel, op stage, was daar niet bij aanwezig. Zijn ouders namen de trofee, een beeldhouwwerk van Willem Vermandere, in ontvangst uit handen van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. 

De 22-jarige Evenepoel won afgelopen seizoen als eerste Belg in 44 jaar met de Vuelta een grote ronde. Aansluitend won hij in het Australische Wollongong brons in de WK-tijdrit en veroverde als kers op de taart de regenboogtrui op de weg. In het voorjaar had de renner van Quick-Step Alpha Vinyl met Luik-Bastenaken-Luik ook al een eerste monument op zijn naam geschreven en kroonde hij zich tot Belgisch kampioen tijdrijden. Tussendoor schreef hij ook de Clasica San Sebastian voor de tweede keer op zijn naam.

De renner uit Schepdaal kreeg de voorbije weken al verschillende prijzen zoals de Nationale Trofee voor Sportverdienste, de Kristallen Fiets, de Flandrien en de Vélo d'Or en is ook topfavoriet om Sportman van het Jaar te worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top