Felice Mazzu keert terug naar oude nest: "Heel tevreden opnieuw bij Charleroi te zijn"

Jupiler Pro League | Felice Mazzu is bij Charleroi kind aan huis. Hij zat er op de trainersbank van 2013 en 2019 en begint nu aan een tweede periode in het Stade du Pays. "Het eerste wat ik tegen mezelf zei toen ik terugkeerde, was hoe goed het voelt om hier opnieuw te zijn. Ik ben heel tevreden. Ik keer terug naar een familiale club uit de hoogste afdeling. Dat doet heel goed", vertelde Mazzu op een persmoment.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 56-jarige Mazzu kende na zijn vertrek bij Karolo's successen bij Union maar ook moeilijke momenten als coach van Genk en Anderlecht, waar hij eind oktober werd ontslagen. Toen Charleroi een vervanger voor Edward Still zocht, was een akkoord met Mazzu snel gevonden.

"Ik betwijfel of ik zo snel een andere uitdaging zou hebben aangenomen, indien het niet de directie van Charleroi was geweest die mij belde", legde hij uit. "Ik heb het aanbod meteen aanvaard want ik ken het huis, wist dat ik mij hier goed zou voelen. Het geeft mij ook de kans dicht bij mijn vader te zijn. Er waren dus veel elementen waardoor ik niet lang moest nadenken. Ik zie deze terugkeer niet als een mislukking. Als je na een tegenvaller bij Anderlecht meteen weer werk vindt bij een club als Charleroi, dan moet je daar blij en dankbaar voor zijn."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top