UCI en wielerploegen verhogen financiering voor antidopingcel met 35 procent

Wielersport | De internationale wielerbond UCI en zijn aangesloten wielerploegen hebben beslist hun inspanningen voor dopingbestrijding fors te verhogen. Zo wordt het budget voor het Internationaal Testbureau (ITA), dat bevoegd is voor het antidopingprogramma in de professionele wielerwereld, in de komende twee jaar met 35 procent verhoogd. Dat maakte de UCI bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De verhoging van het budget zal gradueel gebeuren. In 2023 maken we 1,5 miljoen euro extra vrij om te investeren in de infrastructuur van de ITA. Vanaf 2024 komt er 2,4 miljoen euro bij. Aan het einde van deze tweejarige cyclus zal het jaarlijkse operationele budget voor de bestrijding van doping in de wielersport ongeveer tien miljoen euro bedragen. Dat is 35 procent meer dan vandaag", viel te lezen op de website van de UCI, die een duidelijk doel voorop stelt met de budgetverhoging. "We willen de ITA meer mogelijkheden geven op gebied van inlichtingen en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast mikken we ook langdurige preventie door een versterkt programma voor de opslag en analyse van dopingstalen uit te bouwen."

De ITA houdt zich sinds 2021 bezig met de operationele aspecten van het antidopingprogramma. Het financieringscomité dat besloot tot de verhoging van het budget bestaat uit vertegenwoordigers van de UCI, de wielerploegen, wedstrijdorganisators en renners.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top