'Belgian Heartbeat’ tijdens België - Kroatië: Bashir Abdi: “Het voelde bijna alsof ik met de Duivels op het veld stond!”

Voetbal | Op 1 december speelde de Belgische nationale voetbalploeg een beslissende wedstrijd. De campagne ‘The Belgian Heartbeat’ nam opnieuw letterlijk de pols van de supporters van de Rode Duivels, en dat tijdens een wedstrijd waarin de spanningen hoog opliepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgen hadden één opdracht: winnen tegen Kroatië en zich zo plaatsen voor de achtste finales van het WK. Maar jammer genoeg werd er door beide landen niet gescoord, waardoor de Duivels na een stresserende wedstrijd op het scherpst van de snee naar huis gespeeld zijn. Ook voor de supporters was het een wedstrijd vol emoties. Opnieuw mat Proximus via de campagne ‘The Belgian Heartbeat’ de emoties van de supporters op basis van drie parameters: de hartslag (in BPM), de bewegingen (in calorieën) en het geluid (in decibels).

Eerste piek al na 10 seconden

Helemaal in het begin van de wedstrijd zetten de Kroaten al de toon. De wedstrijd kon eigenlijk niet spannender beginnen. Toen de Kroaten al tien seconden na de aftrap een eerste aanval op het doel van de Rode Duivels lanceerden, piekten de hartslagen van de Belgische supporters al op 94 BPM.

De volgende piek kwam er na een kwartier, met 95 BPM. De VAR kwam tussen om een buitenspel te melden, waardoor de Kroaten geen strafschop kregen die de Belgen in een lastig parket kon hebben gebracht. De “oef” die daarna in de huiskamers te horen was, had een volume van maar liefst 75 decibel.

Een bewogen laatste half uur

Na de koffie maakte Romelu Lukaku zijn intrede. De hoop op een kwalificatie was nog springlevend. Maar dan miste de goaltjesdief van de nationale ploeg maar liefst drie gedroomde kansen. Ook dat was zichtbaar in de parameters van de supporters. Het laatste half uur van de wedstrijd was het meest bewogen van alle wedstrijden van de Duivels op het WK. Het volume werd nooit hoger dan 75 decibel, maar de hartslagen gingen wel van 60 naar 75 BMP en in de 90ste minuut zelfs naar 93, 96 en zelfs 102 BPM! Die laatste piek, tijdens de laatste doelkans van de Rode Duivels, was het ultieme hoogtepunt van deze WK-campagne, want in de wedstrijd tegen Marokko gingen de hartslagen niet hoger dan 98 BPM.

De steun van de supporters ten spijt moeten de Duivels het WK al verlaten na de groepsfase. Maar zoals de campagne ‘The Belgian Heartbeat’ aantoont, slaagde onze nationale ploeg er wel in om supporters helemaal met hen te laten meeleven. Ook topatleet Bashir Abdi leefde mee: “Deze wedstrijd was zeker de meest gespannen van dit WK. Ik zat op het puntje van mijn stoel van begin tot eind. Zoveel doelpogingen van Lukaku! Het is jammer dat het niets heeft opgeleverd. Mijn emotionele statistieken kunnen hiervan getuigen, ik had bijna het gevoel dat ik met hen op het veld stond. Ik had een piek van 101 BPM aan het einde van het spel. Ik heb het gevoel dat ik een even grote inspanning heb geleverd als wanneer ik een wedstrijd loop! Helaas konden de Belgen het niet halen tegen een hevig Kroatië. Maar ik zeg tegen hen: zelfs de besten kunnen met lege handen naar huis gaan. Goed gedaan Duivels!”, reageert hij.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top