Frites organiseert een Belgische Trackmania-competitie

Nieuws | Binnenkort vindt het zesde toernooi van het Frites-project plaats. De organisatoren kozen deze keer voor Trackmania en het evenement is gewijd aan de Belgische esports-scene.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Belgische ‘Frites‘-collectief organiseert een nieuw toernooi op Trackmania 2020, een racegame ontwikkeld door Ubisoft. Meestal organiseren ze Rocket League-toernooien, maar dit is de eerste keer dat Trackmania in de schijnwerpers staat.

Trackma’Frites, vernoemd naar het meest geliefde gerecht van het land, wordt gespeeld van 11 tot 14 december en zal 1500 euro toekennen aan de beste drie spelers in de competitie.

Om je in te schrijven voor het toernooi hoef je alleen maar het formulier op deze website in te vullen! Inschrijven kan tot 7 december, 23u59. Alleen inwoners van België komen in aanmerking.

De eerste online kwalificatieronde wordt gehouden op 11 december om 14u, op een server die vooraf door de organisatoren via Discord wordt doorgegeven. Ze worden in rondevorm gehouden, zonder puntenlimiet.

Er worden telkens vier wedstrijden van 3 ronden gespeeld om de beste 8 spelers van het toernooi te bepalen. De halve finales worden op dezelfde dag om 18u gespeeld in de ‘Cup’-modus, met een totaal van 100 punten.

Een voorsmaakje van het toernooi (© Ubisoft)

De finale wordt op LAN gespeeld in de Haute École in Luik op 14 december om 20u30. De halve finalisten staan tegenover vier spelers die zich tijdens de Walibi Gaming hebben gekwalificeerd. De wedstrijd eindigt als er nog maar 3 spelers op het circuit staan.

Op de dag van de finale wordt ook een reeks conferenties gehouden, waar ontwikkelaars en spelers uit de videogamewereld aanwezig zullen zijn om te praten over het Belgische competitieve en videogame-ecosysteem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top