'Circle of Live' zet de spot op de stormachtige ontwikkeling van MEAU

Muziek |

Van een blitzcarrière gesproken: in minder dan twee jaar tijd groeide MEAU uit tot een van de topacts in de Lage Landen. Met haar minimalistische maar authentieke indiepop weet ze veel zielen te raken. Dat zal niet anders zijn in aflevering 3 van Circle of Live op Pickx+, waar ze live enkele nummers zal brengen en zal vertellen over haar bestorming van de hitparades.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds haar hitsingle ‘Dat heb jij gedaan’ uitkwam in september 2021 gaat het hard voor de 22-jarige Meau Hewitt. Meer dan 55 miljoen streams telt het hartverscheurende nummer ondertussen op Spotify, het leverde de Nederlandse singer-songwriter afgelopen zomer een plekje op in de Marquee op Pukkelpop. En dat zonder ook maar één full studio album uit te brengen.  

Met de recentere singles ‘Blijven rijden’ en ‘Dans m’n ogen dicht’ bevestigde MEAU haar status als nieuwe vaandeldrager van het Nederlandse lied. Ontwapenend, eerlijk, troostend en inspirerend, dat zijn de adjectieven die vaak geassocieerd worden met haar muziek.


In een exclusief interview met Proximus Pickx vertelde Meau eerder hoe ze inspiratie haalde bij landgenoten als Eefje de Visser en Racoon (met wie ze trouwens de single ‘Dans m’n ogen dicht’ opnam). Als kind volgde ze al piano- en zangles en zong ze in het bekende Nederlandse kinderkoor van ‘Kinderen voor Kinderen’. Na de middelbare school ging ze studeren aan het Conservatorium in Amsterdam en nadien vervolledigde ze haar cv met een rock&pop-opleiding aan de befaamde Herman Brood Academie in Utrecht. Stad waar ze tegenwoordig ook woont. De ambitie om professioneel met muziek bezig te zijn, was er dus al vroeg. Het talent was er ook, alleen begon die carrière met een valse noot.

In 2013 schreef ze zich in voor het tv-programma ‘Junior Songfestival’, maar ze geraakte niet voorbij de auditieronde. Het parcours van MEAU toont aan dat je nooit meteen de schouders mag laten zakken bij zo’n mindere ervaring. Ze leerde zichzelf ook producen, waardoor ze nu heel het proces van liedjesschrijven in eigen handen kan nemen. En dat loont.

In 2020 debuteerde ze met de single ‘Kalmte’, de rest is geschiedenis. Een geschiedenis die ze zelf nog eens bij gastvrouw Charlotte Leysen uit de doeken komt doen in aflevering 3 van ‘Circle of Live’.

De derde aflevering van 'Circle of Live’ is vanaf 6 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top