'Violent Night', een kerstfilm waarin de Kerstman een actieheld is

Films | Tegenwoordig kijken we er niet meer van op dat televisiezenders een actiefilm als 'Die Hard' rond Kerst uitzenden. Dat is ook geen wonder, want de film speelt zich af in die periode. Maar 'Violent Night' is een kerstfilm van een heel ander kaliber. Pickx vertelt je wat je kan verwachten in de bioscoop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De hoofdrol in deze film van 'Dead Snow'-regisseur Tommy Wirkola wordt door niemand minder dan David Harbour, oftewel Jim Hopper van 'Stranger Things' vertolkt. In 'Violent Night' volgen we het verhaal van de Lightstones, een extreem rijke familie die zich opmaakt om kerstavond door te brengen op hun uitgestrekte landgoed. Ze weten echter niet dat hen een onaangename verrassing staat te wachten: enkele huurlingen hopen de rijke familie te gijzelen om zo 300 miljoen Amerikaanse dollar uit hun familiekluis te bemachtigen. Wanneer de Kerstman (David Harbour) cadeautjes komt brengen voor de jonge dochter van de Lightstones, merkt hij de misdadigers op. Hij moet de rijke familie zien te redden. Zoals je ziet, is deze film allesbehalve een gewone kerstfilm. In ware Die Hard-stijl veegt de ruige Kerstman de vloer aan met de bende huurlingen.


Verrassend

Regisseur Tommy Wirkola gaf onlangs in een interview toe dat hij verrast was door het script toen hij deze voor het eerst mocht lezen. "Ik was meteen geïntrigeerd, omdat ze de film beschreven als 'Die Hard' maar met een kerstman! Ik was bang dat de film te uitbundig en overdreven zou zijn, maar in feite zijn de komische, emotionele en actiescènes goed uitgebalanceerd. Je zou het zelfs kunnen beschouwen als een familiefilm. Ik wilde echt dat het een familie kerstfilm zou zijn, maar ook puur entertainment en een actiefilm."

Zoals je ziet, is 'Violent Night' een film die een prima alternatief kan zijn voor alle komische kerstfilms die je binnenkort ongetwijfeld weer op televisie of de streamingplatforms kan zien. 

'Violent Night' is nu in de bioscoop te zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top