Tess Elst nieuw sportanker van VRT NWS journaal

Films | Tess Elst zal vanaf vandaag te zien zijn als sportanker in het VRT NWS Journaal op Eén. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tess Elst studeerde communicatie en journalistiek aan de VUB en werkte als freelancer voor de regionale zender ROB-tv en is sinds 2012 aan de slag bij Sporza. Eerst werkte ze er achter de schermen, voornamelijk op de digitale redactie. Nadien werd ze als schermgezicht ingezet voor duiding via interventies op Facebook live. Deze zomer was ze voor Sporza de host van het WK 3x3-basketbal in Antwerpen. "De presentatie van het sporthoofdstuk in Het journaal is een logische volgende stap in haar carrière", aldus de VRT.

"Sportjournalist was en is voor mij een droomjob en ik hoop er als sportanker nog een extra dimensie aan te geven. Ik moet nog wat wennen aan het idee dat ik nu vaak bij mensen in de huiskamer te zien zal zijn, maar hopelijk ontvangen ze mij met open armen", zegt Elst.

Ze versterkt het team sportankers, naast Catherine Van Eylen, Aster Nzeyimana, Eddy Demarez, Maarten Vangramberen en Ruben Van Gucht. Daarnaast zal ze ook achter de schermen actief blijven als journalist en reporter voor de verschillende kanalen van Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top