Twitteraccount Kanye West geschorst na posten van hakenkruis

Muziek | De Amerikaanse rapper Kanye West is verbannen van Twitter nadat hij een hakenkruis gepost had. Dat melden de Amerikaanse media en topman Elon Musk bevestigt de schorsing.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kanye prees Hitler gisteren in een interview met het extreemrechtse Infowars en postte later een foto van een hakenkruis verweven met een Davidster op Twitter. "Ik wil duidelijk maken dat dit account geschorst is vanwege het aanzetten tot geweld", reageert Musk op tweets van mensen die uitleg vragen.

Musk kocht Twitter eind oktober voor 44 miljard dollar. Hij wilde van het platform een bastion voor de vrije meningsuiting maken en maakte al de schorsing van heel wat profielen, zoals dat van ex-president Donald Trump, ongedaan. Dat recht op vrije meningsuiting blijkt dan toch zijn grenzen te hebben.

Het is niet duidelijk hoelang de schorsing van kracht blijft. Schorsingen op Twitter gelden volgens de website van het bedrijf voor 12 uur tot 7 dagen, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Kanye West, die zijn naam veranderde in Ye, kwam de afgelopen tijd al van meerdere kanten onder vuur te liggen na eerdere antisemitische uitspraken. Als gevolg van zijn uitlatingen heeft onder andere het Duitse Adidas de samenwerking met de rapper opgezegd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top