Duitse bondscoach Flick spreekt van "grote teleurstelling" maar wil op post blijven

Voetbal | Hansi Flick had zijn eerste grote toernooi als Duits bondscoach allicht anders ingebeeld. Net als vier jaar geleden in Rusland moet de wereldkampioen van 2014 afdruipen na de groepsfase, daar veranderde een 4-2 zege tegen Costa Rica op de derde speeldag niets aan. "Natuurlijk is de teleurstelling groot, dat moeten we eerst verwerken", reageerde Flick.

Door Belga

Deel dit nieuws

Duitsland schoot zichzelf op de eerste speeldag in de voet met een 1-2 nederlaag tegen Japan. Op de tweede speeldag volgde een draw tegen Spanje (1-1), waarna de driepunter tegen Costa Rica dus niet voldoende was om de volgende ronde te bereiken.

"Ik ben niet sprakeloos", reageerde Flick na de WK-exit. "Ik kan deze wedstrijd vrij goed een plaats geven. Ik was echt boos na de eerste helft. De manier waarop we de tegenstander sterk maakten door slordigheid kon niet. We hadden eindeloos veel kansen om drie of vier doelpunten te maken."

"De uitschakeling werd vandaag niet beslist, maar 20 minuten tegen Japan waren dodelijk. We hadden tegen Spanje ook de 2-1 kunnen maken. We zijn niet efficiënt geweest in dit toernooi", vervolgde Flick, die aangaf op post te willen blijven als bondscoach. "Ik heb het naar mijn zin. We hebben een goed team met beloftevolle spelers die op de deur kloppen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top