"In tweede ronde hadden we het echte België gezien", stelt Martinez

Door Belga

Deel dit nieuws

Afscheidnemend bondscoach Roberto Martinez legt de oorzaak van de uitschakeling bij de eerste tweede wedstrijden, en dan vooral het duel tegen Marokko. "Dat was een echte teleurstelling, toen waren we onszelf niet", vertelde Martinez.

"Vandaag waren we onszelf wel. In de eerste helft frustreerden we de Kroaten met ons spel, na rust werden we fysiek ook dominant met veel beweging met en zonder bal. We eindigden sterk en creëerden heel wat kansen. Ik zag strijders, spelers die er met hun hart voor gingen en dat misten we in de twee vorige wedstrijden. Toen waren we onszelf niet, vandaag was dat helemaal anders. Dit is echter het WK en dan is er geen foutenmarge."

Morgen stappen de Duivels samen met een deel van de pers op het vliegtuig richting Brussel. "Ik heb het gevoel dat we hier slechts één echte wedstrijd gespeeld hebben", aldus Martinez. "In die eerste twee wedstrijden hadden we schrik, waren we bang om te verliezen. We hadden te veel naar geluiden van buitenaf geluisterd. Dat had een invloed op onze prestaties. Vandaag vond ik ons gewoon sterker dan Kroatië. Als wij waren doorgegaan naar de tweede ronde, hadden we het echte België gezien."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top