Thorgan Hazard: "Hoofden omlaag, hebben veel spijt"

Rode Duivels | België is er niet in geslaagd de groepsfase te overleven op het WK voetbal in Qatar. "De hoofden waren omlaag in de kleedkamer", bekende Thorgan Hazard bij de RTBF na het 0-0 gelijkspel tegen Kroatië

Door Belga

Deel dit nieuws

"We zeiden tegen onszelf dat het mogelijk was en we gaven alles. We hebben misschien iets minder gegeven in de eerste twee wedstrijden. We hebben veel spijt, maar we moeten verder", zei Hazard.

"Het is moeilijk een verklaring te vinden", vervolgde de middenvelder. "Onze eerste match was niet goed, en het is de enige die we wonnen. In de tweede wedstrijd ontbrak bij ons misschien de zin, terwijl Marokko samen speelde. Dat was een finale voor hen, het was oorlog, en ze hebben gewonnen. In de derde wedstrijd moesten we alles geven. We hadden kansen, maar het ontbrak ons aan dat beetje geluk. We hebben het geprobeerd. We hebben veel spijt. We wilden door, iedereen wilde door. Dat is voetbal."

De speler van Dortmund eindigde toch met wat optimisme. "Op dit moment is er teleurstelling. Misschien zullen sommige spelers nadenken en een beslissing nemen. Maar als het het einde van iets is, is het het begin van iets anders. We zagen het vandaag. Jérémy Doku kwam terug, er zaten andere jonge spelers op de bank met veel kwaliteiten. De aflossing is er, we moeten vertrouwen hebben in deze nieuwe generatie. Er is de mogelijkheid om in de toekomst iets groots te doen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top